Resultaten 1 - 10 van 15
Bibliotheek op nieuwe locatie

Verhuizing & verbouwing bibliotheek en kulturhus

Beste allemaal,

omdat het Kulturhus van Borne uit zijn voegen barst door veelvuldig gebruik van de samenleving,
omdat we na 15 jaar intensief gebruik toe zijn aan een facelift/make over,
omdat we toekomstbestendigheid voor de inwoners van Borne serieus nemen, wordt het Kulturhus deze zomer verbouwd!

Free Energy workshops - 19 aug

Kinderactiviteit

Geef je op voor één van onderstaande workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! 

- Workshop zelfrijdende auto ( 6-9 jaar )
- Workshop windmolen/propeller/zonne-energie ( 10-12 jaar )

Inloopspreekuur over Personal Organising (opruim-coaching) - 19 aug

Elke 3e maandag van de maand.

Opgeruimd leven!

Heb jij te veel spullen om nog prettig te leven? Bewaar je alles, omdat je geen keuzes kunt maken? Of word je ’s morgens al moe wakker, omdat je zo opziet tegen de rommel? Anne Lodewijkx van Nova Holos helpt je met opruimen van je huis en je hoofd. Zodat je weer ontspannen gaat leven. 

Digitaal Café - 20 augustus

Elke 3e dinsdag van de maand.

Heb je een computer of mobiel apparaat, zoals een tablet, loop je ergens tegenaan en denk je ''hé, wat moet ik ermee''? Kom dan langs in het Digitaal Café! 

Kom spelen met robotje Cozmo - 22 aug

Kindervakantieactiviteit

Cozmo is een intelligent robotje met een heel eigen persoonlijkheid. Cozmo ontdekt, onthoudt en reageert op zijn omgeving. Je kunt spelletjes met Cozmo spelen, maar hem ook opdrachten geven en programmeren.

Taalcafé Borne - 28 aug

Samen Nederlands oefenen

Kom ook gezellig naar het Taalcafé!

Ken je of ben je iemand die graag de Nederlandse taal beter wil leren? In het Taalcafé kunnen mensen op gezellige en ontspannen manier oefenen met de Nederlandse taal.

Spreekuur Vrijwilligerswerk -28 aug

In de Zomerbieb (oude Esch-school)

Met al uw vragen over vrijwilligerswerk kunt u iedere woensdagmiddag terecht bij het gratis spreekuur van Bureau Vrijwilligerswerk Borne (BVB) in de bibliotheek van het Kulturhus, begane grond. Let op: Locatie is de zomerbieb, oude Esch-school aan de Oude Almeloseweg 12.

Week van de Alfabetisering

Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

Internationale koffieochtend - 13 sept

Ontmoeten en bijeenkomen.

Elke 2e en 4e vrijdag van de maand. Of u de Nederlandse taal nu al goed spreekt of nog druk aan het oefenen bent. Tijdens deze ochtenden praten we onder het genot van een kopje koffie of thee over verschillende onderwerpen.