Bijeenkomst leesclub

Start literaire leesclub in Borne
Bijeenkomst leesclub

Op woensdag 30 januari is er een bijeenkomst in de bibliotheek waarin een medewerker van Senia informatie geeft over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend.

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. Doel van deze week is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek over boeken aan te laten gaan. In Borne start in die week een nieuwe literaire leesclub, op initiatief van Stichting Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. Senia werkt samen met de Bibliotheek Borne. De informatieve oprichtingsbijeenkomst is op woensdagmiddag 30 januari.

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend. Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

Zomaar een reactie van de website van Senia:

“Het zet mij aan om zorgvuldig te lezen. Gedachtevorming door overleg met elkaar is een meerwaarde. Het vergroot je kennis. En het is altijd een gezellige middag met de leesgroep” Zie voor meer reacties www.senia.nl

Start eind januari.

Op woensdag 30 januari is er een bijeenkomst in de bibliotheek waarin een medewerker van Senia informatie geeft over de werkwijze en de literatuurlijst. De bijeenkomst is geheel vrijblijvend, na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden, kunt u ervoor kiezen om mee te doen. Aanvang van de bijeenkomst is om 14.00 uur, in de Bibliotheek Borne, Markstraat 23. Aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail . Mocht u verhinderd zijn maar wel belangstelling hebben, kunt u dit melden bij , dan wordt u op de hoogte gehouden. Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl