Bibliotheek op nieuwe locatie

Verhuizing & verbouwing bibliotheek en kulturhus
Bibliotheek op nieuwe locatie

Beste allemaal,

omdat het Kulturhus van Borne uit zijn voegen barst door veelvuldig gebruik van de samenleving,
omdat we na 15 jaar intensief gebruik toe zijn aan een facelift/make over,
omdat we toekomstbestendigheid voor de inwoners van Borne serieus nemen, wordt het Kulturhus deze zomer verbouwd!

Wat er precies wordt verbouwd: onder meer de bibliotheek.

De begane grond van de bibliotheek wordt een heerlijke, mooie, moderne bibliotheek en ‘’third place’’, waar gevogelte van alle pluimage en leeftijd kan lezen, boeken en tijdschriften lenen, studeren, onthaasten, ontmoeten, informatie halen en brengen, en gewoon ‘’zijn’’.

Er kan veel veranderen in 15 jaar tijd. Denk aan de komst van e-readers, films on demand, Spotify, Netflix, Kobo plus, zoekmachine Google, digitale leeromgevingen, praktisch overal is toegang tot internet, enzovoort.

Bibliotheek Borne nam de collectie onder de loep en concludeerde, dat ook het Bornse boekenleengedrag is veranderd in 15 jaar tijd. Dit betekent onder meer dat de boekencollectie wat compacter gemaakt kan worden, hetgeen weer ruimte biedt aan andere kansen: op de 1e etage van de huidige bibliotheek komen meerdere multifunctionele vergaderruimtes, voorzien van alle faciliteiten, een klein podium/theatertje en flexplekken. Dit houdt in, dat de bibliotheek in zijn geheel verhuist naar de begane grond.

Dit alles gaat gepaard met een nieuwe inrichting
Voordat het zover is, moet er echter nog wel even één en ander gebeuren: verhuizen, verbouwen en dan weer terugverhuizen.

De Bornse bieb en de verhuizing, wat betekent dit voor u?

• De bibliotheek is tot en met zaterdag 8 juni nog te vinden in Kulturhus Borne.
  • De bibliotheek is daarna gesloten van 10 tot en met 13 juni.
  • De bibliotheek is weer open vanaf 14 juni, op een tijdelijke, andere locatie: de oude basisschool De Esch aan de Oude Almeloseweg.
  • De bibliotheek zal tot eind van de zomer in De Esch zitten. Exacte datum is nog niet bekend.

Een paar Bibliotheek zaken veranderen na 14 juni:

• Men kan vanaf dan alleen met de pinpas betalen in de bibliotheek.
  • De openingstijden zijn op werkdagen van 9.00-17.30 uur, en op de maandag en vrijdag nog iets langer, tot 20.00 uur.
  • Op zaterdag van 10.00-12.30 uur (selfservice)
  • De bibliotheek kent vanaf dan elke ochtend -9.00 t/m 13.00 uur- selfservice uren, er is dan geen personeel op de werkvloer aanwezig. De zelfbedieningsapparatuur staat natuurlijk geheel tot uw beschikking, dus u kunt gewoon boeken komen lenen of inleveren.
    Gedurende de middagen kunt u gebruik maken van fullservice: gedurende deze tijd is er een professionele kracht aanwezig waarbij u terecht kunt met inhoudelijke vragen, voor inschrijvingen en andere bibliotheekgerelateerde vragen.
  • Men kan meer en langer lenen. Leden kunnen maar liefst 20 boeken & tijdschriften lenen, met een uitleentermijn van maximaal 6 weken. Mocht men het uitlezen niet redden in 6 weken tijd, dan kan het uitlenen gewoon verlengd worden.

OPENINGSTIJDEN BIBLIOTHEEK
vanaf 14 juni:
De Esch, Oude Almeloseweg 12, Borne

OCHTEND
(SELFSERVICE)
MIDDAG/AVOND
(FULLSERVICE
Maandag 9.00 - 13.00 uur 13.00 - 20.00 uur
Dinsdag 9.00 - 13.00 uur 13.00 - 17.30 uur
Woendag 9.00 - 13.00 uur 13.00 - 17.30 uur
Donderdag 9.00 - 13.00 uur 13.00 - 17.30 uur
Vrijdag 9.00 - 13.00 uur 13.00 - 20.00 uur
Zaterdag 9.00 - 12.30 uur

Wanneer de verbouwing exact klaar is, dat weten we niet. Het is en blijft een verbouwing :-) Daarom houden we het een beetje ruim aan, tot na de zomer.
We houden u hoe dan ook op de hoogte!

Bezoek de bieb op onze zomerlocatie!
Of, anders gezegd: bezoek de zomerbieb!