Spannende Boeken Weken

1 juni t/m vrijdag 21 juni 2019
Spannende Boeken Weken

Van zaterdag 1 juni t/m vrijdag 21 juni vinden de Spannende Boeken Weken 2019 plaats. Spanning is het meest gelezen genre en de zomervakantie is hét moment om meer boeken te lezen. Zon, warmte, heerlijke lange dagen aan het strand, in de tuin of op je droom-bestemming. En die vakantie begint met een bezoek aan de bibliotheek, waar we je met onze rijke thrillercollectie trakteren op een zinderende zomer.

Prijzen voor de beste misdaadboeken

Bij de start van de Spannende Boeken Weken worden jaarlijks de winnaars van de BookSpot Gouden Strop en de Bookspot Schaduwprijs uitgereikt. De Gouden Strop is de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek. De BookSpot Schaduwprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Op 29 mei worden de prijzen uitgereikt. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM).

De vijf genomineerde boeken voor de BookSpot Gouden Strop 2019 zijn:

• Kefah Allush / De munt van Judea
  • Kaper van Beek / Vogelvrij
  • Samantha Stroombergen / De witte kamer
  • Felix Weber / Genadeschot
  • Henk Apotheker & Kirsten van Dissel / Erfenis/ Erfenis

De shortlist voor de BookSpot Schaduwprijs 2019 is:

• Kefah Allush / De munt van Judea
  • Erik Betten / Quarantaine
  • Kasper van Beek / Vogelvrij

INMIDDELS BEKEND!

Schrijver Samantha Stroombergen is de winnaar van de BookSpot Gouden Strop 2019. Ze heeft met haar boek De witte kamer het beste Nederlandstalige spannende boek geschreven.

Erik Betten uit Dronryp heeft de Bookspot Schaduwprijs 2019 gewonnen met Quarantaine, een spannend boek over de onverwachte gevolgen van de gasboringen in Groningen.

Boekenweekgeschenk

Het thrillergeschenk van de Spannende Boeken Weken wordt dit jaar geschreven door niemand minder dan Thomas Olde Heuvelt. Tijdens de Spannende Boeken Weken geeft de boekhandel Olde Heuvelts huiveringwekkende geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.