Poëzieweek 2021

Thema; SAMEN
Poëzieweek 2021

Ontmoet Dichters Online.

Ben jij een echte liefhebber van poëzie of ben je juist nieuw in de wereld van Poëzie? Poëzie is al lang niet meer voorbehouden aan de dichter in de eenzame zolderkamer. Dichters vinden elkaar via festivals en online,ze verbinden, inspireren en brengen samen. Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek 2021.

Lezen, koesteren, vieren, schrijven, beleven we samen

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. De Poëzieweek 2021 start op donderdag 28 januari! De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi reageerden enthousiast om samen voor de Poëzieweek 2021 het Poëziegeschenk te schrijven.

We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Vanuit de eigenheid en het anders zijn van ieder individu. Niet samensmélten dus, maar bruggen bouwen. Tegen individualisme en voor inclusie.

Meer informatie Poëzieweek

Ontmoet Dichters Online

Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, op donderdag 4 februari. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

Programma

Je kunt tijdens Ontmoet Dichters Online kijken en luisteren naar dichters Tsead Bruinja, Iduna Paalman, Maureen Ghazal en Daniëlle Zawadi:

• Tsead Bruinja is nog tot eind januari 2021 Dichter des Vaderlands. Ook verscheen onlangs zijn bundel Springtij, een mooi voorbeeld van documentaire poëzie.
  • Iduna Paalman debuteerde in 2019 met De grom uit de hond halen. De poëziebundel werd lovend ontvangen, genomineerd voor diverse prijzen en bekroond met de Poëziedebuutprijs 2020.
  • Maureen Ghazal studeerde met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem de Kooning Academie. In datzelfde jaar won zij de El-Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie.
  • Daniëlle Zawadi, geboren in Democratische Republiek Congo, staat vooral bekend om spoken word performances. Zij won in 2020 de BIPOC (Black Indigenous People of Colour) voice award.

De presentatie van de avond is in handen van de Rotterdamse dichter Daniël Dee.

Aanmelden

Voor deze webinar is een aanmelding nodig. Gratis registreren voor een livestream-ticket kan HIER

We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.