Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Wearables en Facefilters

Wearables en Facefilters

KidsLab i.s.m Tetem

Draagbare technologie wordt ook wel wearables genoemd. Dit zijn slimme elektronische apparaten die je in je kleding kunt verwerken of op je lichaam kunt dragen, zoals een smartwatch of een fitness tracker. In deze KidsLab+ gaan we een stapje verder!

We ontdekken hoe kunstenaars en ontwerpers wearables gebruiken om hun kleding interactief te maken en hoe zij digitale wearables inzetten om de echte en virtuele wereld met elkaar te verbinden. We beginnen met een Facefilters- parade waarbij alle deelnemers een digitale pruik of sieraad aan elkaar showen!

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 24 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 24 februari van 13:30 tot 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop het volgende nodig:

  1. Kies alvast een Facefilter uit waarmee je een digitale pruik of make-up draagt ter voorbereiding van deze KidsLab+. Download de app Snap Camera op je computer/laptop: https://snapcamera.snapchat.com/.
  2. Zet je webcam aan en speel met de verschillende filters.
  3. Kies je favoriete digitale pruik, make-up of sieraad en sla het op als je favoriet.
  4. Voordat KidsLab+ begint: open eerst Snap Camera en zet je filter aan.
  5. Open daarna pas Zoom, klik op de videocamera en kies de Snap Cam.
  6. Als het goed is kunnen we elkaar met onze eigen Facefilters in Zoom bekijken!
Datum woensdag 24 februari 2021
Tijd 13:30 tot 14:30 uur
Waar Online evenement
Voor wie Jeugd 6 t/m 12 jaar
Prijs Gratis
We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.