over ons

De bibliotheek staat goed te boek.

De Bornse bibliotheek bevindt zich in het Kulturhus in Borne en is elke dag geopend.
Het is een moderne bibliotheek met tal van mogelijkheden.
We hebben elke dag 6 verse landelijk dagbladen en we hebben een collectie met 80 tijdschriften
van Libelle tot de Donald Duck en van de VIVA tot Voetbal International.

Verder hebben we wel 20 computers waar je gratis op internet kunt. Ook is er WIFI in het hele gebouw.
Uiteraard hebben we een ruim aanbod aan spannende en gezellige boeken, boeken over landen en allerlei hobbies.
Voor de iets oudere bezoeker hebben we boeken met GROTE LETTERS, luisterboeken en prachtige boeken over bijv. ons koningshuis.

We bieden ook onderdak aan de Heemkundevereniging en deze beschikt over een geweldige collectie documentatie
over allerlei zaken m.b.t. de gemeente Borne. Van krantenartikelen, bidprentjes, dia's tot kostbare boeken.
Deze kunt u allemaal inzien en aan de hand daarvan allerlei herinneringen ophalen.

In de bibliotheek bevindt zich ook de Speel-o-theek met geweldig mooi speelgoed voor de kleinsten.
Onlangs is een nieuwe afdeling geopend genaamd Boekstart, hierin bevinden zich boekjes voor baby's tussen de 0 en 1 jaar.

Kortom de Bornse bibliotheek is leuk, leerzaam en onderhoudend en een bezoekje is beslist de moeite waard.
Door de royale openingstijden komt u overdag nooit voor een dichte deur.

TIP: Naast de bibliotheek bevindt zich de VVV en deze heeft een prachtige winkel met allerlei leuke betaalbare kadootjes .