BoekStart

Met BoekStart komen kinderen al vroeg met lezen in aanraking. Zo ontwikkelen ze een voorsprong waar ze hun hele leven plezier van hebben. Samen boekjes kijken, lezen en luisteren versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Wist je dat een kind 1000 nieuwe woorden in een jaar leert met slechts 15 minuten (voor)lezen per dag?

Het BoekStartkoffertje

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een waardebon voor BoekStart. Ga ermee naar de bibliotheek en maak je baby gratis lid. Je krijgt dan het BoekStartkoffertje cadeau. In het BoekStartkoffertje zitten twee leuke boekjes. Bij ieder boekje heeft BoekStart handige en leuke voorleestips verzameld. Ga naar de website van BoekStart en ontdek wat er allemaal mee te beleven valt!

De BoekStartHoek

Voor de allerkleinsten hebben we een BoekStartcollectie met boekjes voor baby’s en dreumesen. Er is volop keuze om te lenen. Stoffen boekjes, badboekjes, kartonnen boekjes. De boekjes zitten allemaal in een plastic hoesje, om de boekjes zo schoon mogelijk te houden. De boekjes worden nadat ze uitgeleend zijn eerst gewassen voordat ze weer in de kast worden gezet, wel zo hygiënisch. Het enige wat we aan jou vragen is om de boekjes weer inclusief hoesjes in te leveren.

BoekStartdag

De landelijke BoekStartdag wordt één keer per jaar georganiseerd. Dan maken de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders en verzorgers kennis met de Bibliotheek en andere ouders. Doe samen met je kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Jullie komen toch ook?

Meer over BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Website van BoekStart