Klik en Tik: Internetcursus voor beginners

Klik en Tik cursus

De absolute basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als je dat moeilijk vind?
Wij bieden ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.
Klik & Tik is een oefenprogramma wat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt de cursus ook gratis met begeleiding van Bibliotheekmedewerkers in de Bibliotheek volgen.
Wanneer u thuis werkt op een tablet of laptop, dan kunt u deze meenemen tijdens de cursus naar de bibliotheek. U werkt dan op uw eigen apparaat.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)

2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)

3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Begeleiding in de Bibliotheek

Op dinsdag en donderdag ochtend bieden wij ondersteuning. De data en tijden worden besloten in overleg tussen de deelnemers en de bibliotheek.

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek. Bij de balie vertellen ze je graag meer. Ook kun je je daar direct aanmelden voor de cursus. Of neem contact op via  of 074 2657225.

Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl.