Leeskringen

Gedepubliceerd

lezen buiten

Lezen doe je alleen, maar het is ook inspirerend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen hebben wij een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hoe vind ik een leeskring?
Lezers die op zoek zijn naar een leeskring, kunnen een oproep plaatsen. Informatie over deze service vindt u op Mijnleeskring.nl.

Hoe krijg ik meerdere titels van één boek?
U kunt de boeken natuurlijk in de bibliotheek lenen, maar als u veel exemplaren van één titel tegelijkertijd nodig heeft kunt u gebruikmaken van de leeskringcollectie van Rijnbrink in Nijverdal. U kunt kiezen uit 400 verschillende titels en u regelt alles zelf via Mijnleeskring.nl . De boeken worden in een tas compleet met achtergrondinformatie bij de bibliotheek van uw keuze afgeleverd. De kosten zijn € 140 per leeskring per jaar.

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?
De openbare bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken kunt u gratis databanken over literatuur raadplegen zoals Literom (recensies uit kranten en weekbladen) en de Uittrekselbank (uittreksels en auteursportretten). Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken. In onze tijdschriftencollectie vindt u het tijdschrift de Boeksalon speciaal voor lezers en leeskringen. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen u graag!

Kan ik op het internet ook informatie voor leeskringen vinden?
Jazeker, de volgende websites zijn interessant:

Tips voor een geslaagde bijeenkomst
Literatuurplein
Discussietips de Boekensalon