Mijn Bibliotheek

Laden...

TAALHUIS BORNE

TAALHUIS

U vindt het Taalhuis in de bibliotheek Borne. Hier kunt u terecht voor informatie en advies over beter leren lezen en schrijven. Voor u zelf of voor iemand die u kent. U gaat samen met een Taalmaatje kijken naar wat ú nodig heeft om beter te leren lezen en schrijven. Denk aan het lezen van een bijsluiter van medicijnen, het schrijven van een boodschappenbriefje of een whatsapp op de telefoon.

Taalmaatjes gezocht!

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken? Dan is Taalmaatje worden bij het Taalhuis Borne een supergoed idee.

Als Taalmaatje oefen je met een vaste deelnemer een uur per week in het Kulturhus met het beter schrijven, lezen en spreken. dit doe je aan de hand van de Succes methode. Hiervoor krijg je eerst een cursus van vier dagdelen en daarna ga je individueel aan de slag met je deelnemer. Uiteraard in overleg en op maat. Twee keer per jaar houden we een bijeenkomst met alle andere Taalmaatjes om ervaringen uit te wisselen en contact te houden met elkaar.
Wilt u meer informatie:

Contactpersoon:

TAALCAFÉ

taalcafe plaatjes

Wil je de Nederlandse taal beter leren spreken, kom dan naar het taalcafé in het Kulturhus.
Juist voor mensen met een migrantenachtergrond is het een plek om te oefenen.Vrijwilligers helpen hierbij.
Dat kan in de vorm van een gesprek of spel.
De dagelijkse dingen kunnen voorbij komen, bijvoorbeeld aan de hand van beeldmateriaal (voeding, wonen, gezondheid etc.).
En misschien heb je zelf een verzoek of vraag.
Wandel spontaan binnen op de woensdag en ontmoet elkaar.

Elke woensdagochtend
Vanaf 09.30 tot 11.30 uur