Sluiting bibliotheek verlengd t/m 9 februari

Update: 13 januari 2021.

Het zal jullie niet ontgaan zijn, de huidige lockdown is met drie weken verlengd. Tijdens de lockdown mogen Bibliotheken open zijn voor het ophalen van reserveringen en terugbrengen van boeken. Onze overige activiteiten stoppen t/m dinsdag 9 februari. Er gelden aangepaste openingstijden.

Openingstijden AfhaalBieb

De openingstijden zijn vanaf 11 januari uitgebreid!

Maandag 09:00 - 12:00 uur
Woensdag 09:00 - 12:00 uur
Donderdag 18:00 - 20:00 uur
Vrijdag 09:00 - 12:00 uur

Bekijk hier de geldende veiligheidsmaatregelen.

Reserveren, ophalen en inleveren

• Boeken en andere materialen kun je reserveren via Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek app.
  • Je krijgt bericht van ons wanneer het gereserveerde boek binnen is.
  • Tijdens de openingstijden kun je het boek komen ophalen.
  • Je vindt het boek in de kast bij de ingang van het Kulturhus. Je naam staat op het bonnetje en de boeken staan gesorteerd op achternaam.
  • Het boek is al op je pasje gezet, dus je kunt het boek zo meenemen.
  • Er staat ook een krat voor de boeken die je wilt inleveren.
  • Het kulturhusgebouw is verder gesloten. Dus de bibliotheek is ook gesloten!
  • Heb je vragen of heb je hulp nodig bij het reserveren van boeken? Dan kun je contact opnemen via een e-mail aan
  • LET OP!!! BELANGRIJKE MEDEDELING! Het kan zijn dat er een boek voor je klaarstaat, zonder daar bericht van te hebben gekregen. Dus check daarom bij Mijn Bibliotheek of via de Bibliotheek app welke boeken er op je pasje staan. Misschien zie je het boek erbij staan, welke je hebt aangevraagd, en nog niet in bezit hebt. Het boek is dan al uitgeleend op je pasje.Tijdens onze openingstijden kun je het boek ophalen.

Geen boetes

Ook al zijn wij gedeeltelijk geopend, wij zullen er voor zorgen dat niemand in deze lockdownperiode boetes hoeft te betalen voor de materialen die nog thuis liggen. De uitleentermijn van materialen wordt automatisch verlengd. (t/m 2 maart 2021) Dit zie je ook terug in Mijn Bibliotheek of de Bibliotheekapp.

Activiteiten in de Bibliotheek afgelast

Alle fysieke activiteiten in de Bibliotheek zijn tot en met 9 februari geannuleerd. Heb je een toegangskaartje? Dan nemen wij contact met je op.

E-books en luisterboeken

Onze leden kunnen op elk moment gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je geen lid bent maar toch digitaal wilt lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Vragen?

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen via . We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

Volg daarnaast de berichten op onze website of onze social mediakanalen voor eventuele nieuwe informatie.

Kijk voor alle laatste informatie over het coronavirus op de website van het RIVM.

We vertrouwen op je begrip en medewerking.

Bekijk het Online aanbod en spreekuren

We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.