Resultaten 1 - 10 van 44

Telefonisch spreekuur

Iedere twee weken (even weeknummers) op woensdag van 14:00 tot 16:00 uur.

Taalhuis Borne: een praatkameraad via de camera.
Je denkt vast: wat een rare spelling, cameraadjes. Maar dit nieuwe woord staat voor een nieuwe dienst: praatkameraadjes via de camera. De Taalpunten in Twente hebben de handen ineengeslagen om ook in deze tijd mensen te kunnen helpen met hun Nederlandse taalvaardigheid.

Een energiezuinige woning begint met een energiemeter! Leen een energiemeter en krijg daarmee inzicht in hoeveel kWh stroom je gebruikt en hoeveel jouw dat kost. Ook kun je met een energieverbruiksmeter sluipverbruik meten.

Update: maart 2021.

De huidige lockdown is verlengd t/m 20 april 2021. Tijdens de lockdown mogen Bibliotheken open zijn voor het ophalen van reserveringen en terugbrengen van boeken. Onze overige activiteiten stoppen t/m 20 april. Er gelden aangepaste openingstijden.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek Borne / Kulturhus Borne. Samen met Wijkracht Borne en Kulturhus Borne biedt de Bibliotheek een gratis belastingspreekuur aan ter ondersteuning van de digitale aangifte 2020.

Betaalde Voetbalclubs en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit de gemeente Borne te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Bibliotheek Borne organiseert dit project in het kader van de Bibliotheek op School.

Vind jij het leuk om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken? Als lid van de Bibliotheek kun je nu ruim 160 online cursussen volgen. Gratis, op het moment dat het jou uitkomt.

Update: 02-02-2021.

De huidige lockdown is verlengd t/m 2 maart. Tijdens de lockdown mogen Bibliotheken open zijn voor het ophalen van reserveringen en terugbrengen van boeken. Onze overige activiteiten stoppen t/m dinsdag 2 maart. Er gelden aangepaste openingstijden.

We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00-12:00 uur en op donderdag van 13:30-20:00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.