Resultaten 1 - 10 van 31

Laaggeletterdheid aanpakken doen we samen!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen.

De Bibliotheek helpt je met online trainingen. Voor iedereen die bezig is met persoonlijke ontwikkeling. Of je nu tijdelijk geen baan hebt, wilt veranderen van werk of gewoon je CV wilt bijhouden.

De Bornse Bibliotheek heeft het project TaalhuisJunior. Binnen dit project willen we kinderen tussen de 8 en de 18 jaar ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Op 23 augustus gaan we weer van start!

Zomer-uitleentermijn

De zomervakantie staat weer voor de deur. Of je nu weggaat met de tent, de caravan, het vliegtuig of deze zomer geniet op je balkon, stressen over het inleveren van materialen is het laatste waar je zin in hebt! Daarom verlengen wij deze zomervakantie onze uitleenperiode automatisch naar 6 weken. De zomer-uitleentermijn geldt tot 15 augustus.

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Een splinternieuwe versie van ons e-magazine BoekStart Voor Jou (30, zomer 2021) staat weer voor je klaar. De vormgeving is dit keer helemaal vernieuwd: fris, vrolijk en leuk! Met: jij bent de beste verhalenverteller, hoe maak je voorlezen een succes, boekjes om de natuur mee te ontdekken en aan de slag met je baby.

Boekstart nr. 30

Lekkere lange zomerdagen – tijd voor jezelf, tijd voor een boek! In juni, juli en augustus is het tijd voor Zomerlezen.

Voor kinderen tot 18 jaar hebben we een leuke actie! Tijdens de zomeractie kun je de mooiste verhalen beleven. Gewoon op je telefoon of tablet. Met de gratis online Bibliotheek-app download je de leukste e-books en luisterboeken. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. Ben je iets jonger? Dan mag je ook meedoen!