Nieuws uit de Bibliotheek

Barbara Broekhuis winnaar Nationale Voorleeswedstrijd!

Barbara Broekhuis van basisschool het Prisma is de winnaar van de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019. Ze las voor uit het boek "De verschrikkelijke badmeester" van Jozua Douglas.

Elk van de elf kandidaten was al kampioen geworden op de eigen school en dat was te merken. De jury, bestaande uit Jan Stoop, Agnes Pigge en Renee Seuren, had er een hele kluif aan om een winnaar aan te wijzen. Aan de hand van de criteria die landelijk zijn aangelegd voor de voorleeswedstrijd zoals stemgebruik, tempo en contact met het publiek was uiteindelijk hun conclusie dat Barbara de beste was van allemaal. 

Op 27 februari vertegenwoordigt Barbara de gemeente Borne in de regionale ronde in Wierden, in "De Passie" aan de Akkerwal. Daarna volgt op 16 april de provinciale finale in Nijverdal. De landelijke finale zal in mei in Utrecht plaats vinden. 

We wensen Barbara heel veel succes!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerende voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd ervaren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen leuk en waardevol is. Doel is om  kinderen enthousiast te maken voor lezen in het algemeen en kinder- en jeugdliteratuur in het bijzonder. Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale in aprilAlle provinciale winnaars strijden ten slotte in de zinderende landelijk finale die jaarlijks eind mei plaats vindt om de titel De Nationale Voorleeskampioen.