Première Minikronieken - 10 maart

Op zondagmiddag 10 maart gaat de rode loper uit voor de makers van Minikronieken ‘Regisseur in je nieuwe wereld’. Zij hebben onder begeleiding van professionele filmmakers de levensverhalen vastgelegd van inwoners van Twente uit diverse landen van herkomst. De korte films van elk circa 10 minuten worden vertoond in de theaterzaal van Kulturhus Borne.

Sinds november werken nieuwkomers en Nederlanders uit Twente samen aan de productie van 24 mini-documentaires, met levensverhalen van mensen uit alle windstreken. Ze krijgen hiervoor een cursus en worden begeleid door professionele filmmakers. De eerste serie van deze Minikronieken is nu klaar en gaat op 10 maart in première tijdens een gala in het theater van Kulturhus Borne.

Wie alvast een voorproefje wil kan hier teasers van de films bekijken.

Levensportretten door en over Twentenaren uit verschillende culturen

Het thema van dit Minikronieken project is ‘Regisseur in je nieuwe wereld’. De korte documentaires gaan over het leven in Nederland, gezien vanuit verschillende culturen (ook de Nederlandse) en tonen hoe mensen de kracht vinden om, ieder op hun eigen unieke manier, de uitdagingen in hun leven te overwinnen.

Veel vertellers in deze serie Minikronieken komen uit het Midden Oosten en Afrika: Yemen, Ethiopië, Eritrea, Syrië, Irak, Iran, Verenigde Arabische Emiraten, Turkije, Kenia, Soedan. De meeste van hen zijn gevlucht uit hun land maar niet allemaal.

Het doel van dit project is dat Nederlanders en nieuwkomers (asielzoekers en statushouders) levenservaringen uitwisselen en hun netwerk uitbreiden.

Toegangskaarten

Kaarten voor de première zijn nu verkrijgbaar op minikronieken.nl.

Samenwerking

Dit project is een samenwerking tussen de volgende organisaties: Stichting Nieuwe Twentse Kunst, Videoclub Borne, Bibliotheek Hengelo, AZC Almelo, burgerinitiatief ‘Welkom in Hengelo’.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Overijssel, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabofonds Centraal Twente, Fuldauer Stichting, Kansfonds, gemeente Borne, Stichting de Houtmaat en Stichting Groothuis Fonds.

14.00 uur tot 17.30 uur in Kulturhus Borne.
Daarna afterparty met live muziek, gratis toegankelijk