Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

In Borne start een nieuwe leesclub moderne literatuur - 31 jan 2020

Gedepubliceerd

Samen met elkaar een boek bespreken.
Week van de Leesclub (25 t/m 31 januari 2020)

In Bibliotheek Borne is op vrijdagmiddag 31 januari 2020 om 13.30 uur een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om samen moderne literatuur te gaan lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers van literatuur.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. 

Praktische informatie

U bent van harte welkom op 31 januari 2020 in Kulturhus Borne. Aanvang 13.30.uur. Aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail .