Nieuws uit de Bibliotheek

Belastingspreekuur

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u in de maanden maart en april terecht in het Kulturhus Borne. 

Samen met de Bibliotheek Borne en Wijkracht Borne biedt het Kulturhus gratis ondersteuning aan in de vorm van belastingspreekuren en een informatieavond over aanpassingen bij de belastingdienst ter ondersteuning van de digitale aangifte 2019. 

Informatieavond 

De informatieavond voor mensen die graag op de hoogte willen worden gebracht van de laatste wijzigingen bij de belasting is op woensdag 11 maart 2020 om 19.30 uur in het Kleine Theater op de 1e verdieping van Kulturhus Borne. We starten om 19.30 uur, inschrijving is niet nodig. De informatieavond wordt verzorgd door Jan Ketelaar van Ketelaar Accountancy & Belastingadviseurs B.V uit Bornerbroek. 

Hulp bij invullen belastingaangifte 2019

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte zijn dit jaar gepland op de volgende tijdstippen: 

  • Woensdag 18 maart 09.30 - 12.00 
  • Maandag 23 maart 18.00 - 21.00  
  • Woensdag 25 maart 09.30 - 12.00 
  • Woensdag 01 april 09.30 - 12.00 

Om u goed van dienst te zijn is het wenselijk om u vooraf aan te melden via de receptie van het Kulturhus Borne (Tel. 074 -2657200 of per mail

Zelf aangifte doen maar geen computer en/of internet

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Borne gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als u geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid?  Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.  

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst 

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle  bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien  organiseren  ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.