Make-It@home kits

Voorlopig wordt het veel binnen zitten.... maar stilzitten wordt het zeker niet! Tijd om er iets van te MAKEN!

Online bieden we technische activiteiten waar je thuis veel plezier aan beleeft én tegelijk wat van opsteekt.

Ontdek de kits van make-it.tetem, met keuze uit:
Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-arm en Elektronische wenskaart.

Bestel één kit of meer en ga er thuis mee aan de slag!
Make-it@Home is een samenwerking tussen TETEM en de Bibliotheek.

Aanbod:

Het onderstaande aanbod is vanaf dinsdag 24 maart beschikbaar.

Kunstige Robot (8-12 jaar)

Maak een eigen kunstige robot. Dit is een klein Bibberbotje bestaande uit onder andere een motortje, een batterij en kroonstenen. Als je de stroomkring aansluit, bibbert het botje vanzelf! Versier de robot vervolgens met ogen en kleuren. Waar bibbert je robot naar toe?

Benodigdheden van thuis: kleine platkop schroevendraaier (bijv. spanningsmeter)

Robot-hand (6-12 jaar)

Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robot-hand. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robot-hand laten bewegen. Lukt het jou om een duim op te steken?

Benodigdheden van thuis: schaar

Let op: de Robot-hand bestaat uit touw, rietjes en papier. Heb je dit allemaal al in huis, bespaar dan de kosten voor de kit, en ga gelijk aan de slag met de tutorial.

Zonnecellen (9-12 jaar)

Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?

Benodigdheden van thuis: schaar, kleine platkop schroevendraaier (bijv. spanningsmeter)

Elektronische wenskaart (6-12 jaar)

Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Naar wie ga jij de wenskaart toesturen?

Benodigdheden van thuis: gekleurd papier, kleurpotloden/stiften, plakband, schaar.

Hoe werkt het?

Ouders/verzorgers kunnen bovenstaande kits bestellen via Tetem (zie hieronder ‘Bestellen’). Nadat deze thuis zijn bezorgd, zitten in het pakketje de benodigde materialen.

Online tutorials. Bij elke kit is een online tutorial beschikbaar via http://make-it.tetem.nl/. Hierin wordt stap voor stap het maakproces uitgelegd. De tutorials zijn nog volop in de maak en komen op de volgende momenten online:

Kunstige Robot – dinsdag 24 maart

Robot-hand – vrijdag 27 maart

Zonnecellen– dinsdag 31 maart

Elektronische wenskaart – vrijdag 3 april

Online hulpdienst

Kom je er niet uit, heb je vragen of wil je meer weten? Laat dan een berichtje achter onder de tutorial van de desbetreffende kit. In de komende weken staat er met ingang van vrijdag 27 maart elke dinsdag- en vrijdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur een online lab-medewerker voor je klaar. Deze lab-medewerker geeft antwoord op al je vragen onder je achtergelaten bericht en kan je ook terugbellen als je het lastig vindt je vraag op te schrijven.

Bestellen

De kosten bedragen € 7,- per kit, inclusief verzending. (de prijs is per 04-04-2020 aangespast i.v.m. de verhoogde portokosten) Plaats je bestelling door het bestelformulier te mailen naar . Reken zelf uit wat de kosten zijn en maak het totale bedrag over naar Tetem, banknummer NL44RABO0105445053 onder vermelding van:

• Je achternaam
  • Je woonplaats
  • De datum van je bestelling

Je bestelling wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd waarna je aan de slag kan!