Bibliotheken  stellen  100 e-books beschikbaar via ThuisBieb

Gedepubliceerd

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf vandaag, maandag 6 april 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek.

Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei. De ThuisBieb is te vinden in de Apple App-store. ThuisBieb via  Google Play store wordt binnenkort verwacht.

De ThuisBieb is er niet voor E-readers.

Populaire én minder bekende titels

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot Informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

#ikleesthuis

De ThuisBieb sluit mooi aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de Bibliotheek. Samen met de CPNB werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd, en in de LuisterBieb, de Bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online Bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd en het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.

Download app store