Zomerlezen & Spannende Boeken Weken

De zomervakantie is hét moment om meer boeken te lezen. Lekker ontspannen met een stapeltje spanning. We trappen Zomerlezen af met de Spannende Boeken Weken (1 t/m 21 juni). Kom naar de Bibliotheek en laat je verrassen door onze spannende thrillers en detectives!

M.J. Arlidge (Meulenhoff Boekerij) schrijft het geschenkboek Wat jij niet ziet voor de Spannende Boeken Weken 2020 (1 t/m 21 juni). Het geschenk wordt naar het Nederlands vertaald door Jan Pott. De Spannende Boeken Weken zijn de aftrap van Zomerlezen (juni, juli en augustus).

M.J. Arlidge neemt de pen over van Thomas Olde Heuvelt, die in 2019 het geschenk Dolores Dolly Poppedijn schreef. Tijdens de Spannende Boeken Weken, van maandag 1 t/m zondag 21 juni 2020, geeft de boekhandel het geschenk Wat jij niet ziet cadeau aan haar klanten bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken. Om de drukte in de boekhandel zo goed mogelijk te kunnen verspreiden is het geschenk de hele maand juni verkrijgbaar.

WAT JIJ NIET ZIET

Alice Seebold is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Sam ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Sam is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Alice voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Alice’ onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Sam werkelijk is?

OVER M.J. ARLIDGE

Bestsellerkanon M.J. Arlidge debuteerde in 2014 als thrillerauteur met IeneMiene Mutte, het eerste deel van zijn razend populaire serie met inspecteur Helen Grace. Iene Miene Mutte staat al vier jaar op rij in de CPNB top 100 bestverkochte boeken. Hierna verscheen in de Helen Grace-serie Piep zei de muis (2016), Pluk een roos (2016), Klikspaan (2016), Naar bed, naar bed (2017), Wie niet weg is (2017), Klein klein kleutertje (2018) en In de maneschijn (2018). Los van de serie verscheen van de Engelse auteur ook het boek Kom je spelen? (2019). Tegelijkertijd met het geschenk verschijnt in de zomer van 2020 het negende deel van de Helen Grace-serie: Nog lange niet. M.J. Arlidge stond in 2019 met maar liefst acht titels in de Spannende Boeken top 60. Zijn detective Helen Grace is in 2019 door Hebban-lezers verkozen tot populairste thrillerpersonage. Naast boeken schrijft M.J. Arlidge al sinds het begin van deze eeuw voor verschillende Britse crimeseries.