Direct naar de inhoud

Nieuws uit de Bibliotheek

Hulp nodig bij het installeren van of vragen over de CoronaMelder App?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het installeren van de nieuwe Corona-app (CoronaMelder) op je mobiele telefoon? Of heb je vragen over de CoronaMelder? De Bibliotheek helpt je verder.

De CoronaMelder is vanaf maandag 17 augustus beschikbaar. Als proef eerst in Overijssel en Drenthe. De landelijke invoering van de app is nog niet bekend. 

De CoronaMelder is een app die door de overheid is gebouwd om bij te dragen aan het bestrijden en beheersen van het coronavirus. De app vormt een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek door de GGD door het afgeven van meldingen als gebruikers een verhoogde kans hebben om besmet te zijn. Door middel van de app kunnen meer en sneller potentiële besmettingen worden opgespoord. Hierdoor worden besmettingsketens doorbroken en nieuwe voorkomen.

Wil je persoonlijke hulp bij het installeren van de CoronaMelder? Of heb je vragen? Kom dan langs in Bibliotheek Borne. We kunnen je helpen bij het downloaden van de app en het uitleggen wat de app voor de gebruiker doet. 

Dat kan op:

Maandag  en donderdag tussen  13.30 uur - 20.00 uur  
Dinsdag, woensdag en vrijdag tussen  13.30 uur - 17.00 uur

 

 

Meest gestelde vragen CoronaMelder

Brochure CoronaMelder uitleg - Rijksoverheid