Scoor een Boek! trapt af in de gemeente Borne

Betaalde Voetbalclubs en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 uit de gemeente Borne te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Bibliotheek Borne organiseert dit project in het kader van de Bibliotheek op School.

De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! negen weken lang hun best doen om zo veel mogelijk boeken te lezen in de klas. Hiermee willen we het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door een speler van de voetbalclubs. Aan het eind vindt er een leuke afsluiting plaats. Daarnaast is er ook een online thuiseditie waarbij de kinderen thuis met hun ouders aan de slag gaan met leerzame opdrachtjes.

In de komende 10 weken gaan 117 leerlingen uit groep 5 en 6 van vier basisscholen in de gemeente Borne zo veel mogelijk boeken lezen of ‘scoren’ in de klas en thuis. De leerlingen van basisschool ’t Iemschelf uit Borne, de St. Aegidius uit Hertme en de St. Stephanus uit Zenderen worden via videoboodschappen aangemoedigd door o.a. Mats Knoester van Heracles.

Aftrappen

Door corona moeten we het dit jaar anders doen, maar we proberen er wel iets leuks van te maken. Leesconsulent Mathilde Zoetebier heeft een grote krat met een topselectie aan boeken, posters en boekenleggers naar alle scholen gebracht. De leerkracht introduceert het leesproject in de groep. Op een poster in de klas wordt bijgehouden hoeveel boeken de leerlingen gelezen hebben.

Rust

In de Rust ontvangen de leerlingen opnieuw een videoboodschap van een Heraclesspeler en praten we met hen over de gelezen boeken. Ook maken we dan de tussenstand bekend.

Het Fluitsignaal

Na 10 weken mooie boeken scoren, is het tijd voor het Fluitsignaal. We maken dan bekend hoeveel boeken de leerlingen gelezen hebben. Het zou fantastisch zijn, als dit op het veld kan plaatsvinden. Helaas is dit vanwege corona nog heel onzeker.

We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.