De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u terecht in de Bibliotheek Borne / Kulturhus Borne. Samen met Wijkracht Borne en Kulturhus Borne biedt de Bibliotheek een gratis belastingspreekuur aan ter ondersteuning van de digitale aangifte 2020.

Deze spreekuren zijn op de volgende dagen/tijden:

Woensdag 24 maart van 09.30 - 12.00 uur
Woensdag 31 maart van 09.30 - 12.00 uur
Woensdag 7 april van 09.30 - 12.00 uur
Maandagavond 29 maart 18.00 - 21.00 uur

U kunt zich telefonisch aanmelden bij Wijkracht 06-34351853 (Mari Mateman) of rechtstreeks via deze website https://www.bibliotheekborne.nl/agenda bij een van de bovengenoemde data. (klik op gewenste data)

Bent u niet in het bezit van een (werkende) DigiD dan kunt u vooraf contact opnemen met Poot Wijkracht Geld- en formulierenservice: of telefonisch 06-3430626 (Zina Geurtjens)

I.v.m. de huidige Coronamaatregelen verzoeken wij u vriendelijk om alleen naar het spreekuur te komen.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Borne gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Contactpersoon:
Henk Rengerink

We zijn voor het ophalen van gereserveerde boeken open op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-12.00 uur en op donderdag van 18.00-20.00 uur. Tijdens deze openingstijden kun je ook boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie.