Week van Lezen en Schrijven. 6 t/m 12 sept 2021

Laaggeletterdheid aanpakken doen we samen!

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen.

Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Daarom organiseren we van 6-12 september de Week van Lezen en Schrijven, waarbij we iedereen oproepen om in actie te komen. Zodat meer mensen de kans krijgen om te leren lezen en schrijven. Dat is belangrijk, want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven en lezen. Stuur dan een email naar

Binnen TaalhuisJunior zoeken we ook taalvrijwilligers die een uurtje per week een kind tussen 8-18 jaar begeleiden. Contactpersoon voor TaalhuisJunior is

Ook wanneer je graag wil voorlezen bij gezinnen thuis (de VoorleesExpress) kun je mailen met henriette.van.den.kieboom@kulturhusborne.nl.

Prijsvraag

Doe mee aan de prijsvraag en win een leuke prijs! Vind de woorden in deze woordzoeker en maak met de overgebleven letters een zin. Lever de oplossing uiterlijk maandag 13 september in bij bibliotheek Borne. Of mail de oplossing naar  . Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en woonplaats.