Mijn Bibliotheek  

Laden...

Taalhuis

U vindt het Taalhuis in de bibliotheek Borne. Hier kunt u terecht voor informatie en advies over beter leren lezen en schrijven. Voor u zelf of voor iemand die u kent. U gaat samen met een Taalmaatje kijken naar wat ú nodig heeft om beter te leren lezen en schrijven. Denk aan het lezen van een bijsluiter van medicijnen, het schrijven van een boodschappenbriefje of een whatsapp op de telefoon.

U kunt ook bellen naar: 074-2657200 of vragen aan de balie naar Harmke Willems.

Gratis advies en informatie
In de Bibliotheek Borne, gevestigd in het Kulturhus.

Taalmaatjes gezocht!

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken?

Dan is Taalmaatje worden bij het Taalhuis Borne een supergoed idee.

Als Taalmaatje oefen je met een vaste deelnemer een uur per week in het Kulturhus met het beter schrijven, lezen en spreken. dit doe je aan de hand van de Succes methode. Hiervoor krijg je eerst een cursus van vier dagdelen en daarna ga je individueel aan de slag met je deelnemer. Uiteraard in overleg en op maat. Twee keer per jaar houden we een bijeenkomst met alle andere Taalmaatjes om ervaringen uit te wisselen en contact te houden met elkaar.