Mijn Bibliotheek  

Laden...

 U vindt het Taalhuis op de bovenverdieping van de bibliotheek. Elke woensdag kunt u van 13.30 tot 15.30 uur terecht voor informatie en advies over beter leren lezen en schrijven. Voor u zelf of voor iemand die u kent. U gaat samen met een Taalmaatje kijken naar wat ú nodig heeft om beter te leren lezen en schrijven. Denk aan het lezen van een bijsluiter van medicijnen, het schrijven van een boodschappenbriefje of een whatsapp op de telefoon.

U kunt ook bellen naar: 074-2657200 of vragen aan de balie naar Harmke Willems.

Gratis advies en informatie
Woensdag 13.30-15.30 uur
Bovenverdieping Bibliotheek

 

Taalmaatjes gezocht!

Wil je iets betekenen voor je medemens, heb je affiniteit met de Nederlandse taal, heb je een uur per week over en vind je het leuk om iemand te helpen de Nederlandse taal beter te leren schrijven, lezen en spreken?
Dan is Taalmaatje worden bij het Taalhuis Borne een supergoed idee.
Als Taalmaatje oefen je met een vaste deelnemer een uur per week met het beter schrijven, lezen en spreken. Om je goed voor te bereiden verzorgt de bieb een cursus, dit doe je aan de hand van de Succes methode. Hiervoor krijg je eerst een cursus van vier dagdelen en daarna ga je individueel aan de slag met je deelnemer. Uiteraard in overleg en op maat. Twee keer per jaar houden we een bijeenkomst met alle andere Taalmaatjes om ervaringen uit te wisselen en contact te houden met elkaar.

Op dit moment zijn er 30 deelnemers en 25 Taalmaatjes. Omdat er steeds meer aanmeldingen komen hebben we versterking van het Taalmaatjesteam nodig. We willen graag in februari een nieuwe cursus starten, dus ben je geïnteresseerd, meld je dan snel aan. Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met: