CollectieMis je een boek? Vraag hem aan!

  1. Controleer de collectie

    Zoek in de catalogus om te kijken of het boek bij een andere bibliotheek in de provincie beschikbaar is. Is dit het geval, reserveer het boek dan.

  2. Geef je boekentip door

    Heeft geen enkele Overijsselse Bibliotheek het boek in de collectie? Geef dan via ons contactformulier jouw aanschafverzoek door.

  3. Ontvang een reactie

    Zodra je het aanschafverzoek hebt ingediend, krijg je binnen 14 dagen te horen of we het boek wel of niet aanschaffen.


Word lid van een leesclub

Deel je passie voor mooie boeken met anderen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Ons aanbod voor leesclubs

E-books en luisterboeken

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken en tijdschriften downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de Online Bibliotheek

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We hebben wat interessante podcasts voor je op een rij gezet.

Ga naar de Podcasts

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. Bekijk snel het aanbod digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes.

Ga naar de Voorleesfilmpjes

Muziek

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Het is een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht. Een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

Meer over Muziekweb

Wetenschappelijke boeken

wetenschappelijke boeken

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen. Dit zijn boeken die je eigen Bibliotheek over het algemeen niet heeft. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Hoe werkt het?

Digitale bronnen

digitale bronnen

We hebben een flink aantal digitale bronnen waar je als bibliotheeklid gratis gebruik van kunt maken. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Ga hier dan op onderzoek uit.

Meer over de digitale bronnen

Voor mensen die niet kunnen langskomen

Voor bibliotheekleden waarbij het niet (meer) lukt om de bibliotheek zelf fysiek te bezoeken is er de boek aan huis dienst.

Alles over boek aan huis

Voor mensen met een leesbeperking

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Maak dan gebruik van de Bibliotheekservice Passend Lezen.

Alles over gesproken boeken