Onderwijs

Voor professionals

Net als jij richt de Bibliotheek zich op leesvaardigheid en mediawijsheid. Al jaren werkt de Bibliotheek samen met educatieve organisaties aan deze thema’s. Dat doen we met landelijk ontwikkelde programma’s. Het gehele aanbod noemen we de doorgaande lijn Lezen & Mediawijsheid.

Lees meer op de website van Bibliowijzer Overijssel

Voor ouders en verzorgers

Heeft je kind moeite met lezen? Of wil je de woordenschat van je kind vergroten? Ben je benieuwd hoe je je kind 'mediawijs' kunt maken? Is er bij je kind iets naars gebeurd op internet of social media? Hier vind je informatie en tips.

Informatie en tips voor ouders en verzorgers

Onderzoek doen

Ben je opzoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Ga dan op onderzoek uit in de bieb. Doorzoek onze collectie of maak gebruik van de digitale bronnen.

Bekijk de digitale bronnen

Studeren in de bieb

wetenschappelijke boeken

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Over onze studieplekken

Wetenschappelijke boeken

digitale bronnen

Leen boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen.

Hoe werkt het?

Wil je iets (nieuws) leren of heb je hulp nodig?

 • Cursussen Bekijk details

  Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. Laat je inspireren door ons aanbod en ontdek verborgen talenten. Zowel in de Bibliotheek als online zijn er interessante cursussen te volgen.

 • Raad & Daad Bekijk details

  Geen handige vriend, kennis of familielid in de buurt? Bij ons kun je terecht met allerlei vragen. Kom naar onze gratis spreekuren, inloopcafés of loketten en dan helpen we je graag verder.

Bekijk al onze activiteiten


Onderwijs nieuws

 • Raad en Daad in september

  Wekelijks zijn er diverse gratis inloopspreekuren bij Kulturhus Borne, waar iedereen van harte welkom is.

  29 augustus 2023

 • Zomerlezen 2023: Welk boek pak jij deze zomer?

  Heel veel Nederlanders willen graag lezen, maar het komt er gewoon niet van. Tot aan de zomer, dan is er tijd. Toch hebben mensen dan nog steeds een zetje...

  8 juni 2023

 • Ben je op zoek naar jouw droombaan?

  Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken!

  10 maart 2023

 • De Nationale Voorleesdagen 2023

  De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van 25 januari t/m 4 februari 2023. Op 25 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele...

  18 januari 2023

Lees meer onderwijs nieuws

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van ons onderwijs aanbod en alle ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze onderwijs nieuwsbrief of volg ons op Social Media.

Meld je aan voor de onderwijs nieuwsbrief