Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 46)

 • Europese Parlementsverkiezing: Proef met nieuw stembiljet in Borne Bekijk details

  13 mei 2024

  Het stembiljet bij verkiezingen is groot en daardoor lastig te gebruiken. Daarom komt er een proef: in 5 gemeenten stemmen de kiezers bij de Europees Parlementsverkiezing op 6 juni 2024 met een nieuw stembiljet. Ook in Borne. Dat stembiljet is kleiner en ziet er anders uit. In alle andere gemeenten in Nederland stemmen kiezers met het stembiljet dat ze gewend zijn.

 • Kom naar onze landelijke BoekStartdag! Bekijk details

  24 april 2024

  Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek.

 • De zadenbieb is weer geopend! Bekijk details

  23 april 2024

  Wist je dat je tussen in april en mei ook bloem- en groentezaadjes kunt ‘lenen’ bij bibliotheek Borne?

 • Amerikacorrespondent Michiel Vos geeft lezing in de Bibliotheek (Wierden) Bekijk details

  15 april 2024

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde hij zijn ervaringen als Europese immigrant in Amerika. Met Beau van Erven Dorens maakte Vos de serie Beau en Michiel in Amerika.

 • Afsluiting Scoor een Boek! met een Spannende Speurtocht Bekijk details

  10 april 2024

  Bibliotheek Borne heeft met succes het sportieve leesproject Scoor een Boek! afgerond voor leerlingen van groep 5 en 6. Dit project heeft als doel de leesmotivatie en het leesplezier van kinderen en gezinnen te bevorderen door middel van de kracht van voetbal. Het verbindt lezen en sport door middel van profvoetballers die fungeren als rolmodellen. Om dit project op een spectaculaire manier af te sluiten, organiseert de bibliotheek een spannende speurtocht!

 • Oost-Nederland op 2 april in actie tegen digitale criminaliteit Bekijk details

  20 maart 2024

  Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit komen tegenwoordig dagelijks voor. De cijfers liegen er niet om. In Oost-Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 23 slachtoffers bij de politie. Landelijk waren er in 2022 2,2 miljoen Nederlanders slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat zijn gemiddeld 6.000 slachtoffers per dag! En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want door schaamte en weinig vertrouwen in het nut van een melding bij de politie doen lang niet alle slachtoffers aangifte....

 • Borne doet poëzie Bekijk details

  20 maart 2024

  Het belooft een mooi avondvullend programma te worden in Kulturhus Borne met gastdichter Anje Gnodde. Zij woont in Ambt Delden, is speltherapeut, schrijfdocent en schrijver. Zij schreef het jeugdboek ‘Mick’ dat in 2023 de Juno Kinderboekenprijs kreeg. Met haar poëzie stond ze een aantal keren in de top 100 van de Turing Gedichtenwedstrijd. In 2022 won ze voor de tweede keer de Willem Wilmink Dichtwedstrijd.

 • Lezing en boekpresentatie Jaap van Deurzen: De camera loopt Bekijk details

  19 maart 2024

  ‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen, oorlogsverslaggever van RTL Nieuws, dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. En nu komt hij naar Bibliotheek Wierden! Boek- en kantoorvakhandel Reterink en de Bibliotheek Wierden hebben deze verslaggever met omvangrijke carrière uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen.

 • Lezing van Tom Jan Meeus in de Maand van de Filosofie Bekijk details

  6 maart 2024

  Veroorzaakt Duidelijkheid Chaos? April is de Maand van de Filosofie. Dan worden door heel Nederland filosofische activiteiten georganiseerd rondom het thema van de Maand van de Filosofie. In 2024 is het thema ‘chaos’.

 • Schrijverskoppel Özcan Akyol en Anna van den Breemer in Tubbergen Bekijk details

  27 februari 2024

  In het kader van de Boekenweek 2024 verwelkomt Bibliotheek Tubbergen Özcan Akyol (oftewel Eus) en Anna van den Breemer. Het thema dit jaar is 'Bij ons in de familie'. Samen spreken ze over hun nieuwe boeken ‘Afslag 23’ en ‘Het perfecte zusje’, over de redenen waarom ze schrijven en natuurlijk over hoe het is om een schrijvershuishouden te hebben. Eus en Anna leerden elkaar kennen op het Boekenbal in 2013. Sindsdien zijn zij samen en hebben twee kinderen.

Paginanavigatie